Blackberry


بلک‌بری یک نام تجاری تولیدکننده تلفن‌های همراه هوشمند و همچنین تلفن‌های همراه مجهز به سیستم اینترنت و پست الکترونیکی است که توسط شرکت بلک‌بری از سال ۱۹۹۹ اداره می‌شود همچنین این كمپانی به عنوان یك شركت سازندهٔ سیستم‌های امنیتی شناخته می‌شود. گوشی‌های این شرکت به امنیت بالای خود معروف هستند.
بلک‌بری به عنوان دستیار دیجیتال شخصی دارای کتابچه نشانی‌ها، تقویم، صفحه یادداشت و امکانات معین برای فهرست کردن کارهای در دست اقدام است. بلک‌بری همچنین یک وسیله نمایش دهنده تصاویر ویدئویی و عکس و پخش‌کننده صدا و موسیقی می‌باشد. بلک‌بری نخست به دلیل داشتن امکانات فرستادن و دریافت نامه‌های الکترونیکی (ای میل) در محدوده شبکه خدمات تلفن همراه مشهور بود. بلک‌بری دارای توانایی‌ها و امکاناتی است که در دیگر تلفن‌های همراه موجود نمی‌باشد.

این كمپانی در سال 2013 همزمان با رونمایی از گوشی جدید خود نام خود را از 'ریم' به 'بلک بری' تغییر داد.


 

شرکت بلک بری

بنا نهاده ۱۹ ژانویه ۱۹۹۹
سازنده Current
شرکت تی‌سی‌ال (جهانی)
BB Merah Putih (Indonesia)
Optiemus (India)
Former
بلک‌بری لیمیتد
سیستم‌عامل سیستم‌عامل بلک‌بری، BlackBerry 10، اندروید
سرویس‌ها  BlackBerry World، گوگل پلی
وبگاه www.blackberry.com

 

شرکت تجهیزات مخابراتی بلک بری (BlackBerry) تا قبل از 4 فوریه 2013 با نام ریسرچ این موشن شناخته می‌شد. مایک لازاریدیس دانشجوی دانشگاه واترلو کانادا و مدیر‌عامل RIM نام شرکت را از یک برنامه تلویزیونی به نام Poetry In Motion برگرفته‌ بود. داگلاس فرجین  دانشجوی دانشگاه ویندزور، معاون مدیر شرکت در آن زمان بود.
تولیدات این شرکت بر روی تکنولوژی بی‌سیم تمرکز داشت که شامل پیجرها و مودم‌های وایرلس می‌شد. اولین گوشی تلفن بلک‌بری با قابلیت ارسال ایمیل و پیج‌کردن بدون صدا در سال 1998 ارائه شد. نام بلک‌بری از شباهت دکمه‌های کیبورد این تلفن‌ها به میوه بلک‌بری یا همان توت سیاه الهام گرفته شده است.

این شرکت شبکه کدگذاری بسیار امنی برای ارسال اطلاعات از طریق موبایل‌های بلک‌بری طراحی کرد. به‌طوری‌که وقتی از یک گوشی بلک‌بری ایمیل یا پیام فوری برای گوشی دیگر فرستاده شود، ابتدا اطلاعات داخل گوشی کدگذاری شده و سپس به یکی از دو سرور شرکت در انگلیس یا کانادا منتقل می‌شود. کدهای اطلاعات در سرور شکسته می‌شوند و دوباره به صورت رمز به گوشی مقصد ارسال می‌گردند.
در سال 2009، 20% سهم بازار موبایل از آن ریسرچ این موشن بود و در صدر رقبایش، اپل و گوشی‌های اندروید قرار داشت. اما به‌دلیل کدگذاری پیچیده اطلاعات در شبکه‌ موبایل، ردیابی و بازخوانی اطلاعات رد و بدل‌شده غیرممکن بود و نگرانی کشورهایی نظیر هند، امات و لبنان و به دنبال آن تهدید به قطع سرویس‌های شبکه بلک‌بری تا 11 اکتبر2010 در این کشورها، RIM ضرر مالی بزرگی را متحمل شد.


با کاهش سهم بازار بلک‌بری و افزایش کاربران گوشی‌های اندرویدی و آی‌فون، درسال 2011 شرکت یاهو که تا آن زمان از بلک‌بری به عنوان گوشی هوشمند سازمانی خود استفاده می‌کرد، اسمارت‌فون‌های دیگر را جایگزین گوشی سازمانی خود کرد.
سهام شرکت بلک‌بری تا سال 2012 افت زیادی داشت و نیروی کار زیادی از آن اخراج شدند. در بحبوحه تولید BlackBerry10 در اوایل  سال 2013 شرکت ریسرچ این موشن نامش را به BlackBerry Limited تغییر داد.
در سپتامبر ۲۰۱۳ بلک‌بری اعلام کرد با کنسرسیومی به رهبری شرکت فرفکس فایننشال به توافقی کلی رسیده تا توسط این کنسرسیوم به قیمت ۴.۷ میلیارد دلار خریداری شود.

 
Blackberry